Крайнодесният нидерландски депутат Герт Вилдерс обикновено се определя с неприязънта си към

...
Крайнодесният нидерландски депутат Герт Вилдерс обикновено се определя с неприязънта си към
Коментари Харесай

В Русия се радват на победата на Вилдерс

Крайнодесният нидерландски депутат Герт Вилдерс нормално се дефинира с неприязънта си към исляма и Европейския съюз. Но от главните кандидати на парламентарните избори в Нидерландия, той беше и най-приятелски настроеният към Русия, факт, който бързо беше емфатичен от съветските медии след, написа европейската редакция на " Политико ".

Ултранационалистическото съветско издание " Царьград " в четвъртък сутринта опълчи Вилдерс, който напряко разказа като " покровител на Русия ", с премиера в оставка Марк Рюте, " вманиачен покровител на Украйна ".

Няколко прокремълски изявления и така наречен Z-канали в Telegram също се върнаха обратно, преглеждайки досегашния опит на Вилдерс във връзка с Русия.

Един канал изрови редица фотоси и туитове, оповестени през 2018 година към визитата на Вилдерс в Москва, по време на което той се срещна с няколко парламентаристи и публични лица. Сред тях беше шефът на комисията по външни работи на Думата Леонид Слуцки, глобен от Запада поради анексирането на Крим от Русия.

Посещението беше посрещнато мощно спорно в Нидерландия, идвайки в най-ниската точка в руско-холандските връзки след анексирането и в разгара на интернационално следствие на ролята на подкрепяните от Москва сепаратисти в свалянето на полет MH17, което лиши живота на 196 нидерландци.

Един остарял туит, оповестен от Вилдерс, циркулира в съветските платформи в четвъртък. На него беше показана фотография на значка за другарство с съветското и нидерландското знаме. " Нося това с горделивост ", написа той тогава.

На различен Вилдерс се вижда да стои пред съветския герб и знаме в Държавната дума, със съпътстващ надпис: " Спрете русофобията. Време е за Realpolitik. Партньорство вместо омраза! "

Докато избягваше западните медии по време на визитата, Вилдерс даде изявление на съветската държавна медия RT, в което похвали президента Владимир Путин като водач, който се застъпва за " съветския народ ".

Пропагандистът на Кремъл Владимир Соловьов в своя канал в Telegram в четвъртък сутринта разгласява още веднъж екранна фотография на туит на Виктор Орбан, в който унгарският водач чества успеха на Вилдерс като знак, че " ветровете на смяната са тук ".

Под управлението на Вилдерс Партията на свободата (PVV) поредно насърчаваше политика на успокояване по отношение на Русия.

След анексията на Крим неговата партия се разгласи срещу въвеждането на наказания и в интерес на избягването на " борба " с Путин. Пълномащабното нахлуване на Москва против Украйна през февруари 2022 година наподобява не е направило доста, с цел да промени тази линия на мислене.

Вилдерс повдигна вежди през май тази година, когато той беше един от тримата политици, които отхвърлиха посещаване в нидерландския парламент на украинския президент Володимир Зеленски. Вилдерс твърди, че визитата е отклонило вниманието от годишното възпоменание на жертвите от Втората международна война същия ден.

Въпреки че предизборният манифест на партията на Вилдерс разказва Русия като " агресор ", а нахлуването й в Украйна като " нелегитимно ", не се загатват наказания или други наказателни ограничения.

Вместо това дава обещание да понижи " оскъдните " военни и финансови запаси за Украйна, с цел да укрепи националната сигурност на Нидерландия. " Собствената ни страна е преди всичко ", гласи манифестът.

В отговор на коментар на публицист от Bild в X, някогашен Twitter, че " още една страна от НАТО се обърна към Русия ", " Царьград " цитира политически анализатор, който споделя, че даже при Вилдерс политиката на Нидерландия по отношение на Москва е малко евентуално да се промени.

" Защото не Нидерландия взема решение това, а Европейски Съюз ", обобщава думите му изданието. " Така че изборите в Нидерландия би трябвало (предимно) да се преглеждат като още един признак на заболяването, която визира Европа. "

Нито Кремъл, нито съветското външно министерство са коментирали успеха на Вилдерс все още на обявата.
 Словашкият парламент удостовери прекъсването на помощта за Украйна
Словашкият парламент удостовери прекъсването на помощта за Украйна

Правителството на Роберт Фицо получи избор на доверие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР